Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Mountain Escapes


Greek-Sites.gr

  ChapKoon Do

Chapkoondo ή cha chue tao στα Καντονέζικα…Cha(Chap)  δηλαδή σύντομο, κοφτό χτύπημα . Chue (Koon) δηλαδή γροθιά και Tao (Do) δηλαδή πνευματικό μονοπάτι. Μεταφορικά όμως σημαίνει οξύνοια, δύναμη και διαδρομή προς τη γνώση.

Πατέρας του ChapKoon-do ο Grand Master Leong Siew Chong και πατρίδα η Σιγκαπούρη. Ο Master Leong, δάσκαλος στο Tae Kwon Do, στο karate, στο chinese boxing και στο Choy Lee Fut , το 1970, συνδύασε τις καλύτερες τεχνικές αυτοάμυνας, δημιούργησε μερικές καινούριες και τελικά έφτασε στη γέννηση του  chapkoon do. Της τέχνης που του χάρισε τη νίκη στο  πρώτο Πανασιατικό Πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών.

Στην εκπαίδευση συμμετέχουν όλα τα μέλη του σώματος, δεν υπάρχουν περιορισμοί στις κινήσεις. Οι μαθητές διδάσκονται όλα τα στυλ μάχης. Σκληρό και μαλακό στυλ. Κλειδώματα, χτυπήματα σε όλο το σώμα, αλλά και τη χρήση όπλων όπως σπαθί, τσεκούρι και διπλά κοντά σπαθιά. Μαθαίνουν να χτυπούν με το κεφάλι, τα χέρια, τα πόδια, τα γόνατα, τους αγκώνες, τα δάχτυλα. Στην ύλη όμως υπάρχουν και μαθήματα όπως  ανατομία και φιλοσοφία, κινέζικο μασάζ, αυτομασάζ και διαλογισμός.  Όσο για τους προχωρημένους διδάσκονται την τέχνη του Dim Mak, δηλαδή χτυπήματα ή πιέσεις σε καίρια σημεία του ανθρώπινου σώματος

Στόχος του C.K.D. δεν είναι μόνον η επικράτηση απέναντι στον αντίπαλο. Όπως και οι περισσότερες τέχνες, αποσκοπούν στην υγεία, αρμονία και ευεξία του ασκούμενου.  Γι αυτό και η τέχνη που ξεκίνησε με μερικές εκατοντάδες μέλη στη Σιγκαπούρη σύντομα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευρώπη, Καναδάς, Μαλαισία, Αυστραλία, Ελλάδα...Όλοι υποκλίνονται στο ChapKoondo που δίνει μεγάλη σημασία στην εσωτερική ισορροπία.
logo_yoshukan_copy_2


Energy Athens 88.6

Copyright © 2009 Martial Arts Developed and Designed by Tessera